Klicka här för att bli medlem i Strängnäs Gymnastikförening!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Strängnäs GF
Gymnastik
Vår verksamhet

 

 

Bamsegymnastik

 

Bamsegympa är rolig, allsidig motorisk träning för de allra yngsta ca 2-3 till 6 år där de tillsammans med Bamse och hans vänner får prova på olika sätt att röra sig och använda både kropp och knopp! Att ha kul, i lek och rörelse tillsammans med kompisar, att krypa, åla, rulla och kanske uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta - det är Bamsegympa.

 

Bamsegympan tränar i Finningeskolans gymnastiksal. Ett pass är fyllt med 55 minuters lek och träning. Bamsegympa är allmän motorisk träning, förberedande och utvecklande för alla barn oavsett vilken idrott man sedan vill gå vidare med.

 

 

Truppskola

Truppskolan riktar sig till barn i ca 5 års åldern. Truppgymnastik och lek för de yngre barnen. Det är ett förberedande steg till tävlingsgymnastiken. 

 

Truppskolan innebär att:

 

-       leka och positivt utvecklas i grupp med andra barn

-       röra sig till musik

-       prova på och bekanta sig med truppgymnastikredskap

-       utveckla grovmotoriken

-       på ett lekfullt sätt skolas in i enklare gymnastiska övningar 

 

Truppskolan tränar i Vasaskolans gymnastiksal.

 

 

Truppgymnastik

 

Truppgymnastik erbjuds från HT det år barnet fyller 6 år.

 

Truppgymnastiken är en lagsport som består av de tre grenarna tumbling (matta), hopp (trampett) och fristående (gymnastisk dans). På tumbling ska tre olika voltserier utföras med både framåt- och bakåtvolter. I trampett utförs tre olika hopp med och utan hoppredskap (hoppbord eller plint) på en trampett. Friståendeprogrammet ska främst innehålla gymnastiska moment som piruetter, balansövningar och hopp men även akrobatiska övningar som hjulning flickis.

 

Truppgymnastiken tränar i specialhallen på Larslunda IP.

 

Ungdoms & Vuxentrupp

Vi är mycket stolta över vår vuxentrupp och ungdomstrupp. Alla tränar utifrån sin nivå, allt ifrån nybörjare till de som är gamla truppgymnaster. Dessa trupper är inga tävlingstrupper. Lägg in en intresse(kö)anmälan här på hemsidan eller maila till oss på sgf@strangnasgf.se så får du komma och testa!

 

 
Följ oss på Facebook
Instagram för Ledare
Sammarbeten